Starta webbyrå

Sverige har på internationell nivå gjort sig känt för att vara ett av de mest teknikvänliga länderna i världen. Detta är förmodligen ett resultat av att landet dels haft en väldigt innovationsvänlig politik, men även då det traditionellt sett funnits utbredd teknisk kompetens. Men något som inte alltid nämns är att nylansering av företag ofta medför en hel del inledande kostnader. Ett bland Stockholmsföretagen populärt sätt att avlasta kostnaderna och göra det mer prisvärt att starta nytt är att välja kontorshotell södermalm istället för egna lokaler. Detta har i stor utsträckning förenklat för nya företag och gjort det möjligt för dem att istället satsa pengar på de områden som gynnar tillväxten.

Men är det rätt tid att starta webbyrå? I tider då det verkar som att det finns fler webbyråer än efterfrågan på tjänster så är många osäkra på huruvida det kommer att löna sig i slutändan. Vad många väljer att göra är att minimera uppstartskostnaderna, för att på så sätt undvika eventuella förluster. Då skapar man samtidigt rätt grogrund för tillväxt, och gör att man inte behöver tveka huruvida det är bra läge att starta byrå.

Ska sanningen fram så har man förmodligen mer att förlora på att ständigt gräma sig över huruvida man inte borde ha lanserat det där projektet som man länge funderat på. För när det kommer till kritan så är det större chans att man ångrar de saker man gjort, snarare än de saker man inte gjort.