Hur du tar hand om dig själv under arbetsdagen

Att jobba i en designstudio kan innebära ganska mycket stillasittande framför en dator. Att sitta där framför datorn dag ut och dag in är inte bra för varken kroppen, huvudet eller ögonen. Men för att förändra detta behöver du inte byta jobb, utan istället räcker det med att du gör några av knepen som vi tipsar om här nedan

Pauser är viktigare än du tror

Att ta pauser kan kännas onödigt – men det är helt tvärtom. Att ta pauser är otroligt viktigt för att du ska orka med en hel arbetsdag. Hur ofta och hur långa pauser du ska ta varierar – där är det du själv som känner efter vad som är bra. I början kan det vara svårt att själv känna när du behöver en paus. Då kan det vara bra att schemalägga pauserna.

Olika arbetsställningar

Du vet säkert om att det inte är bra att sitta i samma position en hel dag. Om du jobbar i olika arbetsställningar kommer din kropp tacka dig. För att kunna göra det kan det vara smart att till exempel ha ett bekvämt höj och sänkbart skrivbord så att du kan variera mellan att stå och sitta ner. Att variera mellan att stå och sitta gör mer för din rygg, och kropp, än du tror.

Ha kul

Det viktigaste under en arbetsdag är att ha kul. Du ska känna att det du jobbar med ger dig någon slags glädje och tillfredsställelse. Alla dagar kan såklart inte vara jätteroliga – men du ska inte känna en motvilja att gå till jobbet varje dag. Att ha kul gör jobbet så mycket enklare.