Skapa ett inspirerande hemmakontor

Allt fler personer arbetar idag hel- eller delvis hemifrån. För många är det en enorm lättnad eftersom det är enklare att planera dagen och mindre kostsamt då man inte behöver ta sig någonstans. Andra tycker däremot att det kan kännas lite osocialt att arbeta hemifrån, där det är svårt att komma in i en bra rutin och känna sig inspirerad.

Om du har blivit förfrågad att arbeta mer hemifrån eller planerar att starta upp ett eget företag, så kommer du behöva vänja dig vid den nya arbetsmiljön och även planera din jobbdag så att du kan hålla motivationen vid liv. Men det är framförallt en sak som är viktigt att du prioriterar och det är att säkerställa att du har en bekväm plats i hemmet att använda som ditt hemmakontor. Så här skapar du en bättre arbetsmiljö, så att du kan få mer gjort och spara tid.

Ha en särskild arbetsplats

Enligt många studier så kan det ge flera positiva fördelar om man har en särskild arbetsplats i hemmet. Detta innebär inte att du måste tillägna ett helt rum i bostaden och skapa ett kontor. Ett hörn i vardagsrummet, där du kan ställa in skrivbord och en riktigt skön stol är också ett alternativ om du bor mindre.

Fördelen som detta ger är att du får mer perspektiv på jobbet du utför och finner det även enklare att koppla av i hemmet när du inte längre arbetar.

Investera i rätt möbler

Men du kommer också finna det enklare att hitta inspiration om du investerar i sköna kontorsmöbler som kan anpassas efter din kropp. Vi rekommenderar att du köper ett skrivbord som kan höjas och sänkas, samt att den stol som bordet kombineras med ger rätt stöd till din rygg när du sitter ner.