Så får du en mer produktiv arbetsdag

Under en vecka, spenderar vi väldigt många timmar på kontoret eller arbetsplatsen. Ännu värre brukar det vara om man normalt jobbar hemifrån, där det är svårt att komma ifrån arbetet för att baka in lite ledig tid mellan arbetspassen.

Men om du istället försöker på att vara mer produktiv när du arbetar, kommer du snabbt märka stor skillnad i hur många timmar varje vecka du jobbar och kommer automatiskt att få mer tid över till annat. Så hur blir man då egentligen mer produktiv?

Hitta en bra struktur

Oavsett om du har ett arbetsschema som du följer eller lägga ditt egna schema, är det viktigt att du hittar en struktur i ditt arbete. Planera dagen, vad du måste hinna med och när du ska ta rast. Flera korta bensträckare och raster, kommer inte att göra att du får mindre tid på dig att hinna klart allting. Tvärtom. Många studier visar att vi faktiskt hinner med mer och är mer fokuserade på arbetsuppgiften, om vi också tar flera mindre avbrott för att fylla på energiförrådet. Ha gärna en frukt eller mellanmål nära tillhands, ifall du behöver lite extra energi mellan de större måltiderna.

Investera i bra kontorsmöbler

Det spelar ingen roll om du arbetar hemifrån eller på ett kontor utanför huset och redan har tillgång till kontorsmöbler som företaget har skaffat fram.

Du kommer spendera många av dagens timmar där och behöver därför rätt möbler som ger dig stöd och som är sköna att använda. Ett skrivbord med vev, gör att du kan variera timmarna och arbeta både stående och sittande. Dessutom är det viktigt att du har en kontorsstol som kan anpassas efter din kropp. En skön och inspirerande arbetsplats, gör att du får mer saker gjort under dagen.