Egen hemsida

Minns ni får några decennier sedan då det var en stor grej att ha en egen hemsida? Under 1990-talet var det oerhört populärt att skapa en hemsida utifrån lite enklare html. På den tiden var det inte särskilt stor efterfrågan eller förväntningar på avancerade interaktiva sidor, så det var sällan särskilt stor skillnad mellan företagens hemsidor, webbtjänster och privatpersoners sidor. Man kunde helt enkelt komma väldigt långt med grundläggande HTML-kunskaper. Sedan dess har det hänt en hel del, CSS och Javascript har blivit norm. Och HTML-språket är nu uppe i version fem, vilket innebär att det i stor utsträckning har förändrats helt och hållet.

Så finns det fortfarande möjligheten att göra en egen hemsida utan att ha omfattande kunskaper om webbdesign? Ja, på sätt och vis har det faktiskt blivit enklare. Med publiceringsplattformar såsom WordPress kan numera i princip vem som helst, helt utan förkunskaper. Skapa en avancerad hemsida genom att i ett grafiskt gränssnitt placera ut olika element som tillsammans utgör själva hemsidan. Med detta system kan man även säkerställa riktigt hög nivå av interaktivitet, då det har stöd för så kallade plugins som utökar funktionaliteten i väldigt stor utsträckning.

På sätt och vis är det därför nu för tiden enklare att ordna en egen hemsida. Och då man har mycket mer omfattande möjligheter att få avancerad funktionalitet så kan man på egen hand ordna en hemsida som var helt otänkbar för bara något decennium sedan. Helt klart en spännande utveckling för personer som gillar att ta kontroll över saker och ting på egen hand.