Gör kontoret lite mer hemtrevligt

För att skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt för dig och de andra anställda i företaget är det ofta nödvändigt att ordna så att det finns ett kontor där alla trivs och känner sig bekväma. Och var känner sig alla trygga och bekväma? Jo, i sitt hem. Därför är det bra att försöka göra kontoret lite mer hemtrevligt så att alla anställda mår bra och därmed kan göra ett bättre och mer effektivt jobb.

Jag menar inte att ditt kontor ska se ut som ett sovrum eller ett vardagsrum. Men att ha ett köksbord i lunchrummet som gör det hela mer bekvämt är ett exempel på en liten ändring som kan göra stor skillnad. Det kan även vara en bra idé att byta ut det tråkiga porslinet mot lite finare Iittala glas eller liknande. Du behöver inte byta ut allt porslin, men att kunna lyxa till det lite på fredagslunchen är alltid uppskattat.

Fråga de andra anställda vad de tycker

Om det är du som har fått ansvaret för att inreda kontoret hemtrevligt är det viktigt att du inte bara utgår utifrån din egen smak och tycke – om du inte är själv på kontoret så att säga. Är ni fler anställda som jobbar på en och samma plats är det viktigt att alla känner sig bekväma på kontoret och tycker om den känsla som inredningen ger.

Skicka därför ut frågan till de andra och sammanställ sedan de svar du har fått in. Då har du ett bra underlag för hur du ska göra kontoret hemtrevligt för alla.