Skapa en väldesignad hemsida

För att din hemsida ska locka kunder och hamna högre upp på sökmotorn du använder, är det viktigt att den är SEO-optimerad, välstrukturerad och anpassad för vad du ska sälja, eller vilka typer av tjänster du erbjuder.

Om du till exempel säljer segelbåtar, ska hemsidan vara skräddarsydd med texter och bilder som gör hemsidan inriktad och intressant. Du kan bland annat kika på north sails, som ger en tydlig bild över vad de erbjuder och har en hemsida med en bra helhetsupplevelse. Om du istället erbjuder tjänster som rör ekonomisk vägledning och hjälp, är det helt andra ramar som du behöver följa.

Varför ska hemsidan vara anpassad?

Så vilka fördelar ger då en anpassad hemsida och varför är det så viktigt att hemsidan är välutvecklad? När man klickar fram till din hemsida, har det första intrycket stor påverkan på om kunden i fråga kommer välja att läsa vidare på hemsidan eller gå vidare till en annan försäljare. Sidan måste därför vara intressant, enkel att använda och professionellt skapad.

Om du inte besitter rätt kunskaper för att skapa en välutvecklad hemsida, kommer det att vara värt att anlita en webbdesigner som konstruerar upp plattformen och gör den anpassad efter dina tjänster eller produkter du säljer. Resultatet kommer att innebära fler besökare, en ökad försäljning och en högre placering på sökmotorn.

Inkludera även professionellt tagna bilder, välformulerad text och passande beskrivningar som gör hemsidan intressant. Undvik att inkludera för mycket text, som tar tid att läsa igenom. Håll dig till fakta och håll det så kort som möjligt. Genom att följa dessa punkter, kan du få ökade intäkter och bättre förutsättningar för att ditt företag ska växa.